Vragen aan Jehova’s Getuigen

Hallo. Dit is voor mijn vrienden die Jehovah’s Getuigen zijn. Ik heb een aantal van hen ontmoet in Amerika en in Groot-Brittannië en in andere landen en ze zijn verschillende keren naar mijn deur gekomen. En we brachten tijd samen door, soms uren.

In mijn jeugd had ik een vriend, Buster Rothman genaamd . Hij was een Joodse man met een fascinatie voor de Bijbel, een ongelooflijk interessant persoon. En Buster had een radioprogramma in de bloeitijd van de radio voordat er televisie was, hij was een opmerkelijk man. Maar hij was de eerste persoon die me aan een Jehovah’s Getuige heeft voorgesteld. Hij ging naar hun samenkomsten, hoewel hij er nooit één werd. Hij bracht me mee naar hun bijeenkomsten en dus ging ik en ik luisterde. Ik luisterde met een open geest, omdat ik religieuze waarheid zocht. Ik was op zoek naar de betekenis van het leven, dus ging ik met mijn vriend Buster in New Jersey, maar dit terecht in New York. En vandaag de dag, niet ver daar vandaan, is er een bioscoop in Jersey City, New Jersey die is overgenomen door de Jehova’s Getuigen en ze hebben rondleidingen door het theater. Vroeger ging ik als kind naar de bioscoop in dat theater op Journal Square. Dit is, uiteraard, exact tegenover de rivier van New York: Manhattan.

Ik had in die tijd veel contact met Jehovah’s Getuigen en ik begon het Wachttorengenootschap te lezen  en ik las het tijdschrift Awake . Ook  ging ik terug en las hun eerdere publicaties zoals Millennial Dawn en studies in de Bijbel door Pastor Russell. Ik ben zelfs bij het graf van Pastor Russell in Pittsburgh geweest, niet dat dat iets betekent, maar dat is waar de Jehova’s Getuigen zijn begonnen als de Dawn Bible Society aan het eind van de negentiende eeuw. Ik was echt geïnteresseerd in deze organisatie omdat zij beweerden de enige organisatie in de wereld te zijn, die alleen op de Bijbel is gebaseerd en daarom zijn zij Gods organisatie, de enige die alleen op de Bijbel is gebaseerd, de anderen waren allemaal corrupt. Dat is wat de Jehova’s Getuigen geloofden, dat is wat zij vertelden aan mij dat ze geloofden en dus ging ik met mijn vriend Buster Rothman mee en ik begon te luisteren. En we hebben erover gepraat en ik heb de Wachttorens gelezen, ik heb het tijdschrift Ontwaakt gelezen, ik heb tijd met ze doorgebracht en in de loop van de jaren heb ik verschillende andere ontmoetingen gehad.Ik had bepaalde vragen die ik moest stellen, voordat ik me bij een groep kon aansluiten. Voordat ik deel van welke religie dan ook kon worden, moest ik er zeker van zijn dat ik het juiste deed. Voordat ik mezelf zou gaan toewijden aan welke organisatie dan ook als de weg van redding, als de weg naar God, zou ik er echt voor willen zorgen dat ik zeker zou weten dat ze gelijk hadden. En dus begon ik de Schriften te bestuderen in het licht van wat de Jehova’s Getuigen me hadden verteld. En ik kwam met een paar vragen.  Ik zou het echt waarderen, als iemand mij die kan beantwoorden. Ik zou het erg op prijs stellen als je me zou schrijven of contact met me wil opnemen. U kunt mij een e-mail sturen via onze website en ik zou graag van u horen of u deze vijf vragen kunt beantwoorden. Je kunt me schrijven op:
Moriel PO Box 201 Maidenhead SL69FB.

Schrijf mij, email me, beantwoord deze vragen alsjeblieft. Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat ik iemand ben die wel gelooft dat de Bijbel het Woord van God is, ik ben iemand die het wel geloof dat Jehovah God is en ik ben iemand die de waarheid wil weten. En de persoon die u hierheen heeft geleid, is hetzelfde; we willen alleen de waarheid weten.

Nu heb ik uw beweringen bestudeerd, ik heb uw literatuur gelezen en ik heb de Schriften gelezen. Ik heb iets van een voordeel: hoewel mijn achtergrond wetenschap was, heb ik Grieks en Hebreeuws leren lezen. Mijn familie is in feite Israëlisch – ik kan Hebreeuws spreken.

James Jacob Prasch

Sociale media pagina’s

Agenda

Geen evenementen gevonden!